Üvegkorlát vonalmenti rögzítéssel, íves kivitelben is

2023. júl 25. | Hírek, Üvegkorlátok

Nálunk a dizájn és a biztonság jól megfér egymás mellett, ívelt üvegkorlátot is rendelhet, méghozzá vonalmenti rögzítéssel a zavartalan kilátásért!

Az erkélyek és teraszok ki vannak emelve a környezetükből, egyszerűen azért, hogy minden részletében élvezhessük a panorámát. Bár a biztonság érdekében korlátra még jelentéktelennek tűnő magasságokban is szükség van, egy rosszul megválasztott konstrukció könnyen megfoszthat minket a kilátástól, így pedig elvész a lényeg.

Áttetszőségének köszönhetően az üveg az egyetlen alapanyag, ami hagyja érvényesülni az eredeti funkciót, csakhogy az sem mindegy, milyen szerkezet szolgáltatja a korlát alapját. Az oszlopos rendszer rettentő sokat levon az élvezeti értékből, ez szóba sem jöhet ilyen környezetben, de még a pontmegfogású és a csapos verzió is zavaró elemekkel rontja a kilátást.

A tökéletes megoldás egyértelműen a vonalmenti befogású üvegkorlátEz a konstrukció egy sínben van rögzítve, sőt, olykor még ezt is a burkolatba süllyesztik, így a keskeny alumínium profil sem látható. A zavartalan kilátás érdekében az ilyen korlátok víztiszta üvegből készülnek, és mivel a panelek nagyon könnyen tisztíthatóak, még a kültéri alkalmazásból adódó szennyeződések sem csúfítják a látványt.

Itt a tartószerkezet lényegében maga az üveg, ez mégsem jelenti azt, hogy kétes biztonságot adna, hiszen ez a típus extra vastag üvegezéssel készül. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy mindez gátat szab az izgalmas dizájnnak, a valóság azonban egészen mást mutat, vonalmenti befogású üvegkorlátok még íves kialakítással is készülhetnek. Végtelenül elegáns konstrukció és panoráma, ameddig a szem ellát, kellhet ennél több?

Az egyetlen, amire figyelni kell, hogy a telepítés némileg bonyolultabb, mint a hagyományos, egyenes korlátok esetén, így mindenképpen hozzáértő segítségére van szükség. A szakszerű telepítés azonban csak még inkább megerősíti a tökéletes illeszkedést és ezzel együtt a hosszú élettartamot.

Amennyiben Ön is épp egy ilyen üvegkorlátot képzelt el a teraszra vagy az erkélyre, nálunk megtalálja azt a modellt, ami olyan lesz, mintha csak az Ön otthonába tervezték volna!

Kapcsolódó termékek

C50

C50

Padlóra rögzített üvegkorlátrendszer