Látható biztonság oszlopos alumínium korlátokkal

2023. márc 29. | Alumínium korlátok, Hírek

Látható biztonság oszlopos alumínium korlátokkal

Az oszlopos alumínium korlátok látható biztonságot jelentenek, miközben kifinomult eleganciával járulnak hozzá a tökéletes összképhez. Ha erre vágyik, nézzen körül!

A teraszkorlátoknak mindenekelőtt a biztonságot kell szolgálniuk, azonban igencsak eltérő lehet, ki hogyan közelíti meg ezt a kérdést. Manapság már sokféle alapanyag variációban készülhetnek korlátok, és bár a korszerű gyártástechnológiának köszönhetően az összes változat masszív védelmi vonalat jelent, ez nem mindegyiknél szemmel látható.

A vonalmenti befogású üvegkorlátok lényege, hogy egyetlen zavaró elem sem rontja a kilátást, ezek kifejezetten vastag, edzett üveglapokból állnak, így szinte láthatatlan őrangyalként gondoskodnak a biztonságról. Ám sokak számára nem elegendő, ha tudják, hogy biztonságban vannak, ezt vizuálisan is szeretnék megerősíteni, és ilyenkor valami egészen másra van szükség:

  • Az egyik legjobb megoldás az oszlopos alumínium korlát, ami szintén üveglapokból áll, viszont ezek egy alumínium tartószerkezetbe vannak ültetve. A kilátás ezzel a konstrukcióval is szinte teljesen zavartalan, mivel az áttetsző üvegfelületet csak a nagyjából méterenként elhelyezett fém elemek szakítják meg, az erős, stabil szerkezet mégis látványosan hirdeti a biztonságot.
  • Akik még ezt sem érzik elég meggyőzőnek, azoknak az oszlopos alumínium korlátok másik típusa, a pálcás kivitel jelenthet megoldást. Ezek teljesen nélkülözik az üveget, vízszintesen vagy függőlegesen, egymáshoz közel felsorakoztatott alumínium elemek alkotják a szerkezetüket, ami az abszolút stabilitás képét adja, viszont kevésbé élvezhető a panoráma.

A választást tehát elsősorban a biztonságérzethez érdemes kötni, de fontos tudni, hogy ez a kilátást is befolyásolni fogja. Nincs jó vagy rossz választás, hiszen éppen az a szép benne, hogy mindenki az egyedi igényeire szabhatja a korlátot. Akár üveglapokkal, akár nélkülük, az alumínium korlátok színtiszta eleganciát kölcsönöznek a terasznak, és szinte bármilyen stílushoz remekül illenek.

Nézzen körül nálunk Ön is, és válassza ki azt a változatot, ami minden szempontból tökéletessé teszi majd otthonát!

Kapcsolódó termékek

SL18

SL18

Teljesen zárt, teljesen üvegezett korlátrendszer

SL15

SL15

Front-üvegezett alumínium korlátrendszer