Beltéri üvegkorlát – mindenki kedvence!

2021. ápr 30. | Hírek, Üvegkorlátok

Ha az építészet modern dizájn elemeire gondolunk, az üvegkorlátok elsők között jutnak eszünkbe.

Nehéz lenne manapság olyan épületet találni, ahol kültéren vagy beltéren ne jelenne meg ez az elem. A keret nélküli légies üvegfelületek vagy éppen a markáns alumíniumprofilok és az üvegtáblák kombinációi napjaink vezető építészeinek és belsőépítészeinek egyaránt kedvencei. Érthető ez, hiszen az üveg azon túl, hogy a korlátlan kilátás élményét biztosítja, nem gátolja a fény befelé áramlását sem, így maximalizálva a belső terek nyitottságát, átláthatóságát.

A BTS beltéri üvegkorlát számtalan stílusban, formában és kivitelben elérhető, végtelen lehetőségeket rejt magában. A keret nélküli üvegkorlátokat rögzíthetjük padlóra egy sínrendszerbe vagy akár oldalfalra pontmegfogókkal, bármelyiket is választjuk, az eredmény elegáns és stílusos lesz. A rögzítések szinte észrevétlenek a keret és kapaszkodó nélküli üvegtáblák pedig garantáltan nem zavarják a kilátást. A mai belsőépítészeti trendekben népszerű az üveg-alumínium kombinálása, a BTS korlátok széles termékkínálatában számos oszlop, üvegmegfogó csipesz, kapaszkodó található változatos formákban és méretekben. Az alumínium porszórással bármilyen színre festhető, így a lehetőségeknek csupán a képzelet szab határt.

1. Lebegő üvegtáblák
A vonalmenti megfogású korlátunkban az üvegtáblák szinte lebegnek, a keretek és oszlopok eltávolítása tágra nyílt, szellős térérzetet biztosít, könnyedséget és a nyugalmat sugároz ez a minimalista design.

Lebegő üvegtáblák

2. A hagyomány és a modern design
Ebben a projektünkben a pontmegfogással rögzített üveg gyönyörű kontrasztot alkot a látszó gerendákkal, a modern design kiegészíti a hagyományt azáltal, hogy látni engedi a klasszikus fa gerendákat és lehetővé teszi a fény áramlását a bejárattól egészen az épület hátsó részéig.

hagyomány és a modern design

3. Merjünk egyedit alkotni
A modern építészek mindig nagyobbat, merészebbet, egyedibbet álmodnak és a merész álmok üvegből megvalósíthatóak. A képen látható projektünk esetében a kapaszkodó nem csupán a biztonságérzetet növeli, de porszórt színével merész kontrasztot alkot a környezetével.

Merjünk egyedit alkotni

Az üveg- és fémkorlát megfelelő az Ön számára?

Ha világos és szellős teret szeretne létrehozni beltéren, vagy határtalan kilátást a szabadban, az üveg- és alumíniumkorlátok kiválóan illeszkedhetnek projektjeihez. Megvan az oka annak, hogy az építészeti világ megszállottja ennek a modern, minimalista stílusnak és a korlátlan stíluslehetőségek, az alacsony karbantartást igénylő anyagok és a bőséges természetes fény miatt mi is osztjuk ezt a rajongást.

Kapcsolódó termékek

C50

C50

Padlóra rögzített üvegkorlátrendszer